Over Triver Miniaturen

Het idee voor het maken van miniaturen van historische panden speelde al heel lang door mijn hoofd. In 2008 had ik eindelijk een interessante partij gevonden in China en ben ik begonnen met enkele proefmodellen. De kwaliteit was goed en de samenwerking prettig. Op 5 maart werd dan officieel bij de Kamer van Koophandel het bedrijf Triver opgericht als importeur/groothandel. Dat klinkt heel interessant, maar het ging in eerste instantie enkel om miniaturen van de Oosterpoort en het Westfries Museum in Hoorn.

Ondertussen zijn er meer panden beschikbaar zoals de Hoofdtoren in Hoorn, De Drommedaris in Enkhuizen en De Waag in Alkmaar. Er zijn nog enkele panden in productie. De modellering van een pand is een tijdrovende klus en is altijd weer een afweging tussen mate van detaillering en wat realistisch is voor een miniatuur van 10 centimeter hoog.

Triver werkt op kleine schaal aan miniaturen van historische panden maar ook in opdracht voor het vervaardigen van modellen van restaurants of bedrijfspanden. Alle miniaturen van Triver zijn uniek en met de hand beschilderd. Ontstaan als passie of noem het misschien een uit de hand gelopen hobby. Maar ik hoop dat u er net zoveel plezier van beleefd als ikzelf.

Met vriendelijke groet,
Christian Takes